Hrvatska je rekorder po rastu proizvodnje u građevinskom sektoru u EU-u

Bez autora
Oct 21 2024

Prema najnovijim podacima Eurostata, Hrvatska je postala apsolutni rekorder po rastu proizvodnje u građevinskom sektoru na godišnjoj razini.

U kolovozu 2024. Hrvatska je zabilježila rast od čak 17,7% u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, što je najveći zabilježeni rast među zemljama Europske unije.

Ovaj rezultat stavlja Hrvatsku na prvo mjesto ispred drugih zemalja EU-a, uključujući Bugarsku (+5,5%), Nizozemsku (+2,5%) i Portugal (+2,0%). Dok su neke zemlje poput Danske (+1,7%) i Španjolske (+1,1%) također zabilježile pozitivne rezultate, većina zemalja EU-a suočila se s padom.

EU prosjek bilježi pad od -2,4%, a posebno su pogođene zemlje poput Njemačke (-3,8%), Francuske (-5,3%) i Slovenije, koja je na dnu ljestvice s padom od čak -17,1%.

Ovaj snažan rast proizvodnje u građevinskom sektoru u Hrvatskoj dolazi kao rezultat povećanih investicija, infrastrukturnih projekata te većeg interesa za stambenu izgradnju i renovaciju. Takav rezultat predstavlja znatan iskorak za hrvatsku ekonomiju i dodatno naglašava važnost građevinskog sektora u razvoju zemlje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik